Onze rustdag
Door: ceesenjanneke
Blijf op de hoogte en volg Cees
13 Februari 2011 | Chili, Puerto Natales
Punta Arenas (130.000 inwoners) bleek een verrassend mooi stadscentrum te hebben met een duidelijke geschiedenis. Veel mooie oude gebouwen. Erg makkelijk is het overigens dat de inrichting van de openbare ruimte volledig in vierkante blokken is uitgevoerd. Ideaal om je te orienteren en voor de inwoners om je de weg te wijzen.
´s Middags om 15.00 uur zijn we weer in een erg comfortabele bus gestapt en die bracht ons in 3 uur tijd naar Puerto Natales (15.000 inwoners). Ook hier weer eenzelfde straatbeeld. Veel gekleurde, erg sobere huizen. En van hieruit uitzicht op de gletsjers van het Nationale Park Torres del Paine. Dus ook veel toeristen en een voorzieningenniveau dat daar bij hoort.
Vandaag hadden we een dagje rust ingepland, maar van 10.00 tot 15.00 uur zijn we bezig geweest met de voorbereiding van onze 4-daagse trekking in dat nationale park. Morgenvroeg brengt een bus ons over halfverharde wegen in 2 uur naar de ingang van het park. Vandaaruit trekken we van berghut naar berghut en zijn verder van de buitenwereld afgesloten. Bustickets regelen, etenswaren inslaan, overnachting bij terugkomst regelen en nog veel meer. En dat allemaal in het Spaans!(met heel veel dank aan Janneke). Het is allemaal gelukt en op het eind van de middag hadden we zowaar nog tijd voor een wandeling (stevige wind en weer regen) en een lekker bakje koffie. Straks nog ergens wat eten en dan morgen "het grote werk". Niet eerder dan vrijdag kunnen we ons verhaal aan jullie kwijt.
Groetjes Cees en Janneke!
14 Februari 2011 - 15:59
Frits Van Der Hagen:
Hoi Cees en Janneke,
Als jullie dit lezen zijn jullie al weer terug van 4 dagen trekking in het nationale park. Het zal zeker 'n hele belevenis zijn geweest met prachtige ervaringen.
Zet 'm op voor het vervolg van jullie gezamenlijke trektocht en ... blijf op de been.
Groeten van Frits van der Hagen -
14 Februari 2011 - 18:17
Marie-jose:
leuk om het te lezen nog veel reis en wandel plezier groetjes
jan en marie-jose -
14 Februari 2011 - 20:18
Joris:
Kan niet anders dan dat het een mooie en uitdagende trekking gaat worden, ben benieuwd naar de verhalen. Groeten